perjantai 23. maaliskuuta 2012

Uudet enkat!!!

Heissan!

Olen aivan innoissani tämän viikon saavutuksista tänään! Eilen en ehkä ollutkaan niin fiiliksissä... Eilen oli sitten vihdoin ja viimein se päivä, jota olin jo tovin odotellut ja hieman pelännytkin, MAKSIMI-PÄIVÄ! Alkuperäinen punttisaliohjelmani oli tehty kehittämään voimaa. Ihan vain siksi, että töissä nostelen ihmisiä ja raskaita välineitä. Työssäjaksaminen oli se alkuperäinen syy, miksi astuin punttisalin ovesta sisään viime keväänä.

Ohjelma oli 10 viikon mittainen. Ja viimisellä viikolla oli nyt sitten ne maksimien testaukset. Hieman minua jänskätti. Mitä jos maksimit eivät olekaan muuttuneet viime kesästä yhtään? Mitä jos LITE:n sali-ohjelman soveltaminen voimaperäisen ohjelman kanssa onkin tuhonnut voimaperäisen harjoittelun?!?!?

Voihan olla, että näin oli päässyt käymään. En tiedä. En ole vielä niin hyvä kuntosalilla kävijä, että osaisin ajatella, miten mikäkin treeni vaikuttaa seuraavan treeniin. Vaikuttaako voimanhakuun se, että tekee muita, tukevia liikkeitä pitkillä toistolla, pienillä painoilla... joku fiksumpi tietäisi...

Nooh, takaisin asiaan... Viime kesänä aloitin treenaamisen nollapohjalta. Treenasin 10 viikon ohjelman kahdessatoista viikossa. Ohjelma oli kaksijakoinen, joten kävin salilla 2 x viikossa. Tuloksena oli: 

KYYKKY 85kg
PENKKI: 45kg
MAASTAVETO: -

Maastavedon jätin tekemättä, koska tekniikka oli vielä hakusessa. En halunnut tuhota alaselkääni repimällä liian isoja painoja huonolla tekniikalla.

Tämän kevään 10 viikon saliohjelman tein 11. viikossa. Matkan varrella muutoksena tuli ensin kaksi-jakoisen saliohjelman muuttaminen nelijakoiseksi. Myöhemmin liityin LITE:n ja väliin piti tietenkin tunkea jotenkin loogisesti LITE:n kuntosali ohjelma...  Saliohjelmien sekametelisoppaa olen pyrkinyt tehdä 4 x viikossa. Ja uudet tulokseni ovatkin nyt:

KYYKKY: 95KG
PENKKI: 50KG
MAASTAVETO: 95KG

Alkuun minua kiukutti suunnattomasti. Kiroilin kovaan ääneen salilla (mitä työkaverini katsoivat hieman ihmeissään - ei ihan minun tapaista). Kiukutti niiiiin paljon, kun maksimeissa ei saatu haettua suurinta painomäärää, vaan tekniikka tuli vastaan!!

Luulin, että minulla oli tekniikka jo hallussa, mutta ei. Kyykyssä taisin päästää selän liian eteen, jolloin painot muljahtivat altani. Penkissä oikea kyynärpääni muljahti alta ja tanko lähtikin vaakasuoraan. Maastavedossa selkäni köyristyi, jolloin rasitus alkoi tuntua alaselässä. Sen minä sitten lopetinkin siihen, vaikka vielä olisi saattanut nousta enemmän. En missään nimessä halunnut rikkoa selkääni. Poljin jalkaa ja manailin. Ärsytti, kun en saanut kyykyissä satasen rajaa rikki. Työkaverit yrittivät lohduttaa, että sainhan jokaiseen uuden ennätyksen. Hetken siinä rauhoittelin itseäni jonka jälkeen kysyin, yhteistulosta: yht. 240kg!!! Siitähän ilmeeni kirkastui. Se kuulosti korvaani jo paljon paremmalta!


Tänään asiaa uudelleen pohtineena, hyvien yöunien jälkeen. Olen sitä mieltä, että tulos oli aivan loistava! 

Enää en tänä keväänä yritä maksimia vaan keskityn täysin LITE:n saliohjelmaan. Soveltaminen saa nyt hetkeksi jäädä.


1 kommentti: