perjantai 11. toukokuuta 2012

Kotijumppaa

Tänäaamuna en päässytkään treenaamaan, sillä olin luvannut viettää laatuaikaa äidin ja mummin kanssa. Olin kyllä laittanut herätyskellon soimaan viideltä, ajatuksena lenkkeillä ennen naisten tapaamista....mutta veden ropina ikkunaa vasten kuulosti niiiin märältä ja kylmältä, että käänsin hetkeksi vielä kylkeä...

Laitoin tapaamistamme varten oikein hameen päälle, vesisateesta välittämättä, sillä halusin kerrankin olla fiksun ja edustavan näköinen. Yleensä sitä tulee vain talsittua lökä-housuissa, ilman meikkiä vapaapäivät, sillä eihän salille tarvitse pynttäytyä...Oli kyllä ihana aamupäivä äidin ja mummin kanssa. En edes muista milloin viimeksi olisin mummiani nähnyt. Ihan samassa kaupungissa asutaan, mutta silti jotenkin muka sitä on aina niin kiireinen, ettei ehdi nähdä... Ihan tyhmää..Nyt iltapäivällä, kun en sitten tänään salille päässyt, päätin kokeilla kotijumppaa. Löysin kännykkäni app-storesta ohjelman VirtuaGym, jossa on eri mittasia ja eri tasoisia kotijumppaohjeita ilman painoja tai käsipainojen kanssa. Ei ehkä nyt mikään markkinoiden paras, mutta kyllä sillä sai hien pintaan.

Kokeilin 20min ohjelmaa aloittelijoille. Sen verran muunsin ohjelmaa, että tein jokaista liikettä aina 1min. Käytin tässä apuna omaa GymBossiani. Olen sen joskus netistä tilannut intervallitreenejä varten.

Pinkkihän sen olla pitää...

 
Aikaa minulla kului tähän 20min ohjelmaan 18min. Tein ohjelman tarkoituksella intensiivisesti ilman taukoja. Kaloreita en saanut poltettua kuin 96kcal, joten kunnon treeniä varten kotonakin siis tarvitsee jumpata vähintään sen 45min. Tehokasta jumppaaminen  kyllä oli, sillä sain todellakin hien pintaan ja sykkeeni nousemaan. Keskisyke oli 136/min ja maksimit pomppasivat 172/min. (minulla on jostain syystä älyttömän korkeat sykkeet aina urheillessa).

KOTIJUMPPA:
 • paikoillaan marssi (alkulämpö)
 • kykky
 • askelkyykky
 • tuulimylly
 • "superman"
 • käsien heilutus
 • vatsat
 • hoover
Kyykkää, kyykkää...


Punnertaa, punnertaa...

2 kommenttia:

 1. Miekin suunnittelen aina tekeväni kotitreeniä, mutta loppujen lopuks en kuitenkaan saa koskaan itteeni motivoitua siihen :( Tuntuu jotenkin siltä, ettei treeni tehoa jos sitä ei tee saliympäristössä - kuinka tyhmä ajatus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin sinua.Itsekin aina ollut sitä mieltä, että treeni ei ole treeni ellei sitä suorita jossain muualla kuin kotona. Sama kuin töihin pitää mennä työpaikalle. En osaisi lainkaan tehdä töitä kotona...

   Tämähän kaikki on kuitenkin vain korvien välistä kiinni, sillä kyllähän se treeni tehoaa kotonakin ja työt tulisi varmasti hoidettua, jos työskentelisi kotoa käsin.

   Minä ainakin yritän nyt tässä hieman muokata ajatusmaailmaani, sillä uudet kesärenkaat, terassi-remppa ja puutarhan "kaunistus" veivät minulta nyt tämän kuun salikortti-rahat. Täytyy siis pari viikkoa soveltaa, kun kortti vanheni tänään.... :P

   Poista