maanantai 14. toukokuuta 2012

Kaikki aloitettava alusta...

Heissan!

Tänään on maanantai, uusi viikko ja  hyvä päivä aloittaa kaikki alusta...

Olen eilisen päivän ja tämän aamun pohtinut mielessäni, mikä dietissäni on mennyt vikaan? Milloin se lähti menemään metsään? Ja miksen tehnyt asialle mitään? 

Jaa..miksikö tälläisiä ajatuksia? Koska viime viikon vaakalukemat olivat aivan jäätäviä. Olin viikossa kerryttänyt yhtäkiä 3,5kg?!?!??! Silti, en herännyt, vaan selittelin itselleni, että se on suurimmaksi osaksi naisten-vaiva-turvotusta. Painoni oli noussut 55,4kg -> 61,1kg aivan huomaamattani. Seitsemän viikon aikana painoni oli noussut 5,7kg!!!! Tänä aamuna paino oli 59,2kg ja siitä ei voi nyt enää syytää naisten vaivoja vain ihan itseäni.

Kalenteriani hieman tutkittuani, huomasin, että kaikki lähti niistä yksistä ystäväni vauva-kutsuista. Väsyneenä, aivot narikassa menin ottamaan hieman voileipäkakkua ja täytekakkua. Tämä tapahtui maaliskuun lopussa tiistaina. Seuraavan viikon kohdalla kalenterissa jo lukeekin: Romahdusviikko. Oli reissua, oli veljen syntymäpäivät, oli pääsiäinen... Siitä viikosta eteenpäin oli satunnaisia lipsumisia: kahvin kansa tuli otettua pullaa, oli poikaystävän syntymäpäivät, kavereidein luona tuli syötyä pizzaa, äidin nimpparipullaa, vappubileet... ja sen jälkeen koko viime viikon olen salaa mussuttanut milloin mitäkin suklaapatukkaa tai jäätelöä ja eilein äitienpäivänähän oli sitten pakko syödä sitä kakkua ensin äidin luona, sitten mummin luona ja lopuksi vielä poikaystävän äidin luona.... Ei siis mikään ihme, että paino on karannut, kun koko homma on kerran karannut käsistä.

Jos tästä jotain positiivista yrittää etsiä, niin ainakin nyt tunnistan omat sudenkuoppani. Väsyneenä, kärttyisenä ja kiukkuisena tulee haluttua makeaa. Se on jonkinlaista lohtu-ruokaa minulle. Sen lisäksi opin sen, että minulle EI sovi pieni maistelu. Se lähtee sitten ajan kanssa käsistä. Minun täytyy siis pysyä totaali-kieltäytyjissä, jos mielii saada kroppa kuntoon kesäksi.

Urheilusta, eli kohdallani punttisalitreenistä, en sentään ole noin pitkää aikaa luistanut. Kalenterista löytyy vain yksi 9 päivän tauko ja sekin on johtunut sairastelusta. Juoksemista olen sen sijaan joutunut rajoittamaan todella paljon outojen polvikipujen takia tänä keväänä, mutta sekään ei siis ole johtunut laiskuudesta. Eli treenit eivät ole kärsineet, vaikka syömisen kanssa olenkin ollut metsässä jo tovin. 

Tässä kuitenkin huomaa sen, että laihduttamisessa, kropan muokkaamisessa ruokavalio on kaiken a ja o. Ilman oikeanlaista syömistä ei treenaamisesta ole mitään hyötyä.Laitan tähän nyt vielä tämän päivän mitat joiden oton jälkeen jouduin toteamaan, että olen todellakin lihonnut, eikä kilojen nousu johtunutkaan naisten vaivoista tai viallisesta vaa'asta vaan omasta syömisestä... Suluissa oleva muutos on verattu edelliseen mittauskertaan, joka oli 3 viikkoa sitten.

14.5.2012
Rinta 83 (+1)
Vyötärö 68 (+3)
Lantio 93 (+2,5)
Reisi 54 (+0,5)
Pohje 37,5 (+1,5)


Tässä vielä kuvamateriaalina tämä painon nousu. Vasemman puolen kuva otettu 23.4.2012 ja oikean puoleinen tänään 14.5.2012. Ei niissä nyt näin silmämääräisesti oikein taida eroa näkyä muualla kuin vatsassa...
2 kommenttia:

  1. Jokos olet saanut palattua oikeanlaiseen ruokarytmiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Edelleen hieman viime viikolla luistanut, mutta nyt on kova tsemppi päällä, kun kesä onkin jo täällä, eikä vartalo ole ihan vielä sitä, mitä sen kesäkuun alkuun menessä piti olla... :P

      Poista