keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Lenkkeilyä

Tällä viikolla olen ottanut ruokavaliossani eri suunnan. Vaikka painoni nyt onkin ollut hetken noususuuntainen tyhmien herkuttelujeni seurauksesta, päätin siirtyä laihduttajien ruokavaliosta täksi viikoksi ylläpitäjien ruokavalioon. Pienellä modauksella tietenkin... Ei saisi itse sörkkiä ohjeita, mutta... Joka fitneslehdessä lukee, että illalla nautittu hiilihydraatti varastoituu kehoon rasvaksi yön aikana, joten päätin nauttia iltapalaksi vain heraproteiini-drinksun. Muutenkin hieman vähentelen noita hiilihydraattimääriä, sillä kehoni ei niistä oikein pidä. Aampalaksi vedin kuitenkin aika jäätävän kokoisen puuroannoksen, ohjeen mukaan. Oli aivan ihanaa laittaa joukkoon omasta pihasta viime syksynä poimittuja punaherukoita, mustaherukoita sekä pensasmustikoita. Marjat löytyivät äitini pakkasesta, kun vein ne sinne mehuntekoa varten viime syksynä. Mehua niistä ei sitten koskaan muistettu tehdä, mutta parempi näin. 

Jättiannos puuroa + pakollinen aamukahvi


Puuron sulattelun jälkeen olin päättänyt lähteä juoksemaan. Olen onnistunut käymään salilla neljänä peräkkäisenä päivänä, joka ei tietenkään ole ollut kovinkaan fiksua, tiedän. Ennen juoksulenkille lähtöä päätin fiksuna laittaa vasemman polven ympärille ideaalisiteen, jos se vaikka estäisi kipuilua...Viime lenkillähän polveeni tuli viiltävä kipu vasempaan ulkosyrjään kesken juoksun. Heh! Ei mennyt sitten ihan putkeen se treeni. Fiilis kohdillaan, aamupuurot hyvin masussa ja polvi paketissa lähdin innolla lenkille...Eihän siitä sitten mitään tullu. Tukiside oli niin kireällä, että vasen nilkkani meni tunnottomaksi. Side tuki kyllä polvea hyvin. Ei tullut polvi kipeäksi, ei. Mutta ei päässyt viissin verikään kunnolla kiertämään, joten vasen jalkaterä fäpäti perässä kuin mikäkin holtiton irtoraaja. Alkoi oikein lenkkipolulla naurattaa, kun löntystin aivan hassun näköisenä menemään. Metsäosuudella meinasin kompuroida puunjuuriin, kun ei se vasen nilkka millään tajunnu nousta tarpeeksi. Onneksi tajusin metsässä kävellä, ettei päässyt pahempaa vahinkoa sattumaan. Lenkillä en sitten päässyt juoksemaan kunnolla. Meni hölkkäilyksi ja kävelyksi. 5km matkaan kului tästä  syystä 39min. Lenkin jälkeen oli sitten naama aivan punainen, tukka mennyt solmuun (unohdin laittaa ponnarille) ja vasen jalka nätisti turvoksissa. Onneksi ei sentään mennyt siniseksi. 

Nätisti tukka solmussa

En suosittele
En sitten tiedä, mitä tuon polven kanssa pitäisi tehdä, kun niin kova on hinku lenkille ja pitäisi 19.5 ExtremeRuniinkin osallistua...


Ennen lenkille lähtöä olin laittanut saunan valmiiksi päälle. Oli todella luksusta päästä makoileen saunan lauteille hetkeksi ja hikoilemaan loput hiet pois. Alku löylyttelyn jälkeen sammutin saunan ja vedin pienen saunajooga -session, joka löytyy Fit:n yhdestä lehdestä. En tiedä pistikö joogailu aineenvaihdunnan lopullisesi tehokierroksille vai mikä oli, mutta ennen suihkua jouduin tovin makoilemaan jalat kohti kattoa, kun meinasi taju lähteä... 


Että sitten sellainen päivä. Nyt äkkiä lounaan tekoon. On taas venynyt tuhottoman pitkäksi nuo ruokailuvälit...

2 kommenttia:

 1. Voisko sulla toi polven kipuilu johtua tästä:
  http://www.juoksija-lehti.fi/Default.aspx?tabid=3125

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä!

   Olin tuota "juoksijan polvea" jo aiemmin epäillyt, mutta kaikissa googlettamissani lähteissä sanottiin, että kipu loppuu, kun ei juokse ja minulla kun se sitten pakkaa särkemään koko loppu päivän. Nyt sitten ei auta kun ohjeen mukaan venytellä ennen juoksua ja juoksun jälkeen. Ehkä sen sillä saa hoidettua... niin ja uudet juoksupopot täytyy kyllä pian ostaa... :)

   Poista